lørdag 21. mars 2009

La ungdom engasjere seg!

Elever kan i dag få fri inntil 14 dager i løpet av et skoleår, og dette fraværet føres ikke på vitnemålet. I dag er det slik at rektor ved skolen avgjør om elever skal få fri til politisk virksomhet.

AUF i Oppland mener at dette svekker elevenes rettigheter i skolen. Det er rektor på den enkelte skolen som definerer hva som er gyldig fravær. Gyldig fravær innebærer for eksempel politisk arbeid, hjelpearbeid, elevrådsarbeid og fravær pga. helse- og velferdsgrunner. AUF i Oppland synes ikke det er godt nok konkretisert at dette fraværet også innebærer politisk og kulturelt fravær.

AUF i Oppland mener at Kunnskapsdepartementet må utarbeide nye retningslinjer for hva som er gyldig fravær. Kursaktivitet og eget politisk initiativ må også inngå i begrepet. Vi mener også at ordningen må økes fra 14 til 20 dager i året.

Ungdoms politiske engasjement er viktig for demokratiet, og det er derfor denne ordningen må endres. AUF i Oppland ønsker reformering nå!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Om meg

Bildet mitt
Østre Toten, Oppland, Norway
Jeg er en 17 år gammel gutt fra Toten. Jeg er miljøleder i AUF i Oppland, leder for Toten AUF og nestleder i Østre Toten AP