lørdag 21. mars 2009

Regjeringens tiltakspakke

I regjeringens tiltakspakke som ble fremlagt 26. januar kommer det frem at de ønsker å bruke 85 millioner kroner på drifts- og vedlikeholdsbevilgningen jernbanenettet i Oppland. Dette er noe vi i AUF i Oppland synes er strålende, fordi dette kan bety at flere velger tog fremfor privatbil på lengre strekninger. Dette mener vi er et bra tiltak for redusere våre klimautslipp.

Hovedsakelig vill disse midlene komme de som bor i Gudbrandsdalen til gode. Det vil bli satt av fem millioner til fornying av stasjoner og plattformer, syv millioner til skogrydding fra Dovre og opp til Trondheim også er det satt av 70 millioner til nye sviller, skinner og ballastrensing på Dovrebanen. Og tre millioner til fornying av sviller og skinner på Roalinjen, Bergensbanen.

Regjeringen vil også bevilge 33 millioner kroner til Bioforsk for å igangsette nybygg og rehabilitering av eksisterende bygg. 3 millioner kroner går til Bioforsk Øst Apelsvoll i Østre Toten for å bygge nytt redskapshus Dette er noe jeg tror kan føre til at det blir lettere å forske på mer miljøvennlige måter å dyrke f.eks. mat på.

Noe vi tror kommer til å gjøre at vi velger å gå/sykle kortere strekninger er at regjeringen mener vi burde bruke 59,9 millioner på gang- og sykkelvei flere steder i Oppland. Enkelte steder er det allerede begynt å bygge gang- og sykkelveier.
Til ulike utbedringstiltak av veinettet i Oppland er det satt av 37 millioner kroner. Som de fleste av oss sikkert vet er det mange dårlige veier i fylket, og de fleste vet at har vi bedre veier, kjører vi mer effektivt og sparer både drivstoff og miljøet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Om meg

Bildet mitt
Østre Toten, Oppland, Norway
Jeg er en 17 år gammel gutt fra Toten. Jeg er miljøleder i AUF i Oppland, leder for Toten AUF og nestleder i Østre Toten AP