tirsdag 15. juni 2010

Flere ”TAF-linjer” nå!

Hva er TAF? TAF er en forkortelse for teknisk allmennfag, det er en fireårig linje på videregående skole som tilbys ved omtrent 20 skoler i landet. De tre første årene jobber man to dager ute i bedrift med lønn og er på skolen tre dager i uken, det fjerde året jobber man tre dager og er på skolen to. Etter endt løp har elevene fått spesiell studiekompetanse med fordypning i matte og fysikk, de ender også opp med fagbrev.

I Oppland tilbys denne studierettningen ved Raufoss videregående skole, hvor elvene fullfører vg2 produksjons- og industriteknikk og studieforberedende fag med realfag og er kvalifiserte til ingeniørstudier ved NTNU eller andre universitet og høgskoler uten noe forkurs. Når løpet er endt etter fire år velger eleven om han eller hun ønsker å fortsette sitt arbeidsforhold eller å studere videre på høgskole eller universitet.

AUF i Oppland mener at dette konseptet kan utvides til å gjelde flere yrkesfaglige linjer. Ved Knarvik vidaregåande skule utenfor Bergen tilbys TAF ved bygg- og anleggsteknikk, elektrofag, helse- og sosialfag og som på Raufoss tekniskk og industriell produksjon. Vi ser på Knarvik som et foregangseksempel når det gjelder TAF.

Næringslivet etterlyser stadig flere med høyere utdannelse og AUF i Oppland mener at TAF er med på å skape et nyskapende næringsliv og holder sysselsettingen oppe og arbeidsledigheten nede.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Om meg

Bildet mitt
Østre Toten, Oppland, Norway
Jeg er en 17 år gammel gutt fra Toten. Jeg er miljøleder i AUF i Oppland, leder for Toten AUF og nestleder i Østre Toten AP