tirsdag 15. juni 2010

Flere lærlingplasser nå!

AUF i Oppland krever at det kommer flere lærlingplasser. Vi ønsker at ungdom skal få lærlingplass for å sikre at sysselsettingen opprettholdes og for at vi fortsatt skal kunne ha lav arbeidsledighet. En god del av de som fullfører videregående skole med yrkesfag kommer ikke ut i lære fordi det er for få plasser, disse ender da opp med å få støtte fra NAV eller får en jobb de overhodet ikke vil ha og får ikke tatt fagbrevet sitt.


AUF i Oppland mener derfor at retten til lærlingplass må lovfestes for at elevene ved yrkesfaglige linjer skal holde motet oppe og slippe å gå rundt å bekymre seg for om de har en jobb å gå til etter endt utdannelse eller ikke.


AUF i Oppland mener at næringslivet må se nøyere på den arbeidskraften de kan få ved å ta inn lærlinger. Dersom en bedrift velger å ta inn noen lærlinger og behandler de pent kan de få god arbeidskraft i flere år fremover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Om meg

Bildet mitt
Østre Toten, Oppland, Norway
Jeg er en 17 år gammel gutt fra Toten. Jeg er miljøleder i AUF i Oppland, leder for Toten AUF og nestleder i Østre Toten AP